Wie zijn wij - No Regrets

Ga naar de inhoud
Op deze pagina vindt je de (auto)biografieën van de bandleden

Jaap van Drongelen, zang
In 1994 rolde Jaap door een weddenschap met een bareigenaar en Armand(de  protestzanger) in de muziekwereld. Armand brak om de 10 minuten zoveel snaren dat hij zei: "zo kan ik ook  optreden voor zoveel geld" en zo was de weddenschap een feit. Een jaar later speelde hij met zijn eerste band. Mission Impossible in dat  beruchte cafe. 2 jaar later trad hij toe tot de band Different Age, de naam zegt het al  veel verschil in leeftijd van de bandleden. Later kwam er Melting Point waar we in het voorprogramma speelden van o.a. The Golden Earring en diverse belgische topbands. Na een korte rustperiode ging hij met zijn dochter Ilona voor het eerst samen zingen in  de rockband De 2e Versnelling waar alle nummers in een hoger tempo werden gespeeld. Jaap en Ilona richten vervolgens samen Re-Volt op waar later leden van de Orionis  band Walcheren uit Vlissingen zich bij aan sloten. Zijn voorbeelden zijn Status Quo, Rory Gallagher(whats going on) en de  zanger van The Free. Paul Rodgers, die ook nog bij Queen zong. Zijn motto was en is nog steeds  "Rock till you Die"

Ilona van Drongelen, zang
Al op jonge leeftijd ging Ilona met haar pa mee naar optredens kijken en zo  is het haar met de paplepel in gegoten waar het de jaren 60-70-80-muziek betreft. Op haar 5e jaar stond ze al voor de tv Dynamite van Mud mee te zingen. Op haar 20e verjaardag ging ze voor het eerst met de Stones band van Roel Idskes meezingen in Phanta Rei in Vlissingen, ze stapte zo het podium op zonder enige voorbereiding. Daarna zong ze nog in verschillende andere Vlissingse bandjes, waar ze de fijne kneepjes van het vak leerde. Toen werd ze achtergrond zangeres bij  Second Sight, een Pink Floyd  coverband, maar dat was voor haar te eentonig. Toen met haar vader Jaap toegetreden tot Rockband De 2e Versnelling waar ze 3 jaar  in zong. Vervolgens samen met haar pa Jaap Re-Volt opgericht en gaan samen spelen met  leden van de Orionis band Walcheren in Vlissingen.
Haar voorbeelden zijn Janis Joplin, The Foo Fighters, Anouk en vele andere rockers.

Hans Boon, slaggitaar
Leerde spelen op de oude gitaar van zijn zus en kocht op de middelbare school van vakantiewerkgeld een Spaanse gitaar en leerde akkoorden spelen.
Altijd wel blijven spelen maar voor een band was vooralsnog eigenlijk geen tijd i.v.m. werk en andere hobby 's (toneelregie)
In 1994 een elektrische Ibanez gekocht en speelt vanaf 1998 in de Lerarenband van Nehalennia in Middelburg.
Verder nog enige bands op Zuid-Beveland en sinds eind 2014 met veel plezier in No regrets!

Joost Boonman, sologitaar
Joost Boonman, geboren 6 juli 1963 in Goes
Op 15-jarige leeftijd begonnen met gitaar spelen. Eerst op een akoustische en al snel op een elektrische gitaar.
In de jaren 80 in de band Connection gespeeld.
Daarna wel als hobby gitaar blijven spelen. In 2013 nog met een andere band gespeeld, maar dat was toch niet mijn muziekstijl.
Nu al weer een tijdje met veel plezier in No Regrets.

Jan Timmerman, drums
Geboren 25 april 1947 in Den Haag
Oud drummer van  The Haigs, een beatbandje rond 1965 in Den-Haag.
Na zijn militaire diensttijd (1967/68) verhuisde hij naar Gelderland en raakte de muziek op de achtergrond. In 1980 kwam hij in Middelburg wonen.
Tijdens een bezoek aan Gambia in 1998 ontdekte hij de West-Afrikaanse djembé, nam les en kwam in de optreedgroep van zijn djembéleraar. Snel had hij dit instrument onder de knie en startte in oktober 2005 samen met zijn vrouw een djembéschool "djembé Mzungu" in Middelburg.
In 2013 zag hij bij Bax-shop een elektronisch drumstel van Roland en was snel om. Hij begon weer met drummen. Na enkele maanden oefenen kwam een eerste bandje in beeld. Twee jaar later heeft hij de juiste muzikanten gevonden die ook zijn favoriete muziek spelen en maakt hij deel uit van de Zeeuwse coverband No Regrets.

Theo Helder, basgitaar
Een echte Goesenaar sinds de datum van oprichting 6 augustus 1952
Tijdens de mulo periode onder het studeren met mijn vinylplaatjes meegedrumd op boeken (Sil de Strandjutter gaf een aardig geluid), later even op een mandoline bezig geweest, die is op een oudejaarsavond na te veel drank gesneuveld. Toen kwam de basgitaar.
Begonnen in 1973 met een eerste bandje –veel herrie, weinig kwaliteit, wel leuk: Lord Henry’s Children. Ongeveer 1975 Dilemma, symfonische pop, daarna Tilt, algemene pop, Les Chouchoux, cajun/zydeco, The Blisters, ‘60’s pop, daarnaast een Shadowscoverband die helaas niet van de grond kwam, vanaf ca 2008 Barefoot, bluesrock.

Terug naar de inhoud